Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حجت‌الاسلام والمسلمين دکتر آقارفيعي ضمن بازديد از مجموعه جام جم آنلاين و موسسه فرهنگي ـ مطبوعاتي جام جم موضوعات کاربردي و مهمي را در ارتباط با مسائل پزشکي و تغذيه اي در ماه مبارک رمضان مطرح کرد.

اين جراح و متخصص طب اسلامي در گفت‌وگو با جام جم آنلاين، بيان کرد: وارث طب سنتي چهره هاي سرشناس يونان هستند که دانشمندان بزرگي چون بوعلي و رازي هم از اين علم استفاده مي‌کردند، اما در ايران طب اسلامي بر مبناي سخنان پيامبر اکرم (ص)، امامان و پيامبران سلف گردآوري شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طب اسلامي بر پايه تغذيه بنا شده است چرا که به گفته علما اول با تغذيه بيماريتان را درمان کنيد سپس با دارو. حال با بررسي طب کلاسيک و طب يوناني و تلفيق اين دو طب اسلامي را پديد آورديم. لذا ما پايه‌هاي مطالعه‌مان را بر مبناي اسلام، قرآن، سنت و نظر علمايي که با فقه اسلامي تطبيق داشت بنا کرديم.
آقارفيعي صحيح روزه گرفتن را يکي از مهم‌ترين و اساسي‌ترين گام‌ها در روزه داري دانست و گفت: با شروع ماه مبارک رمضان در صورتي که افراد بتوانند صحيح روزه بگيرند اثرات مثبتي را مي‌تواند براي بدن رقم بزند. پيامبراکرم(ص) از روشي در روزه داري پيروي مي‌کردند که به وسيله آن داراي سلامتي کامل و همچنين قد و وزن متناسبي بودند. حال سوالي که در اينجا ذهن‌مان را مشغول مي‌کند اين است که چگونه آن زمان بدون وجود نکات پزشکي پيشرفته و گوناگون ايشان داراي اين ويژگي‌هاي استاندارد بودند؟
به گفته وي، يکي از سبک‌هاي زندگي ايشان بر مبناي روزه گرفتن بود. اشتباهي که اکثر ما مسلمانان مرتکب آن مي‌شويم و مي‌پنداريم روزه فقط براي ماه رمضان است در صورتي که ايشان روزه را يک روش و بخشي ار زندگي مي‌دانستند. وي حداقل در ماه 3 روز روزه بودند و حتي بعد از مبعوث شدن هر روز روزه مي‌گرفتند. رفته رفته به يک روز در ميان و سپس 5شنبه اول ماه قمري و پنج شنبه آخر ماه قمري و چهارشنبه وسط ماه را تغيير دادند و فرمودند: «در خلق آسمان و زمين، چون جهنم در روز 4 شنبه خلق شده است و اگر انسان 4 شنبه وسط ماه را روزه بگيرد از رفتن به آتش جهنم در امان است همچنين در اين روش از روزه گرفتن روي حالت روحي انسان تاثير مثبت دارد.»
آقارفيعي در ادامه اظهار کرد: اين روش را من خود به شخصه امتحان کردم و حتي به بيمارانم تجويز مي‌کنم، چرا که اين اقدام سبب مي‌شود هر 10 روز، يک شوک طبيعي و مفيد به بدن‌تان وارد شود. لذا با صحيح گرفتن روزه خود را از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و سکته مغزي در امان بداريد.
عمر طبيعي انسان 80 سال است!
اين جراح و متخصص طب اسلامي يادآور شد: برخي از دانشمندان و متخصصان قلب در جهان عقيده جالبي دارند، آنها معتقدند افرادي که تا 80 سالگي عمر مي‌کنند بر عهده خودشان است اما از 80 سال به بعد بر عهده خداوند است. همچنين در قرآن نيز خداوند فرموده، سن طبيعي و بدون بيماري در انسان 80 سال است، لذا بايد درست زندگي کردن را به مردم آموخت.

وي مصرف خرما و آب ولرم را بهترين گزينه براي افطار کردن مسلمان دانست و افزود: به زنان باردار بسيار توصيه مي‌شود خرما را در رژيم غذايي خود بگنجانند چرا که سرشار از آهن، منيزيم، فيبر و انواع ويتامين‌هاي مورد نياز بدن را داراست و علاوه بر آن براي رفع يبوست نيز بسيار مفيد است. همچنين افرادي که به دنبال کاهش وزن هستند فقط کافيست در يک وعده غذايي تنها خرما ميل کنند زيرا مصرف خرما به تنهايي لاغرکننده است. البته افرادي که طبع گرم دارند بعد از مصرف خرما آب بخورند تا دچار مشکل نشوند. مي‌توان گفت، خوشبختانه خرما تنها عنصري است که نتوانسته‌اند آن را به کودشيميايي آلوده کنند لذا يکي از سالم‌ترين خوراکي‌ها نيز محسوب مي‌شود.
نوشيدني‌هايي براي رفع عطش
آقارفيعي در رابطه با نحوه صحيح افطار کردن، گفت: بهتر است، روزه داران افطارشان را با کمي از مايعات(آب ولرم) باز کنند و آهسته آهسته سبزيجات، آش همراه با سرکه و روغن زيتون را اضافه کنند. همچنين نوشيدني‌هايي که از زمان افطار تا سحر بسيار مناسب است و براي عطش در طول روز استفاده مي‌شود، مي‌توان به سکنجبين، سرکه عنگبين (سرکه را همراه با برگ نعنا جوشانده و سپس در يک ظرف استيل ريخته و هنگامي که نوشيدني سرد شد عسل را به آن اضافه کنند) و کاسني اشاره کرد.
اين متخصص طب اسلامي توصيه کرد: هنگام افطار بايد از نوشيدن آب يخ به طور ناگهاني پرهيز کرد، زماني که آب خنک همراه با يخ مصرف مي‌شود چون دماي بدن را براي مدت کوتاهي پايين مي‌آورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمي‌شود. در بين عرقيات سنتي، فقط کاسني خاصيت خنک کنندگي بدن را دارد، از اين رو پيشنهاد مي‌شود نوشيدني‌هاي مخصوص ماه رمضان مانند خاکشير را با کمي کاسني و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد. کاسني براي کبد و سم زدايي آن يکي از اصلي‌ترين عرقيات به حساب مي آيد.
به گفته اين جراح و متخصص طب اسلامي وعده سحري را به هيچ عنوان نبايد حذف کرد بلکه بايد اين وعده را نيز بسيار مقوي مصرف کرد. يک سيخ کباب و کمي برنج مي‌تواند يک سحري قوي و مفيد باشد همچنين در سحري مصرف چند دانه خرما يا انجير يا ميوه‌هاي ديگر نيز مفيد هستند. غذاهاي حاوي حبوبات، خرما، پنير، نان گندم سبوسدار، لبنيات محلي، ميوه و سبزيجات مي‌توان مصرف کرد.
چه بيماراني روزه نگيرند؟
وي در پاسخ به اين سوال که چه بيماراني نمي‌توانند روزه بگيرند به جام جم آنلاين گفت: روزه اگر درست گرفته شود براي همه بيماري‌ها مي‌تواند مفيد واقع باشد حتي افرادي که دچار مشکلات معده و يا بيماري اثني عشر هستند. به عبارتي طب اسلامي براي تمامي بيماري‌ها راهکارهاي خاص خود را دارد. طب اسلامي در کنار روزه گرفتن اين بيماران يکسري دارو نيز در اختيار اين افراد قرار مي‌دهد تا آنان بتواند بدون مشکل و تشديد بيماري روزه بگيرند. براي مثال براي افرادي که درگير مشکلات معده و زخم اثني عشر هستند اطبا توصيه مي‌کنند گياه بارهنگ را همراه با ژل کتيرا و عسل دم کرده و بعد از هر وعده غذايي‌شان ميل کنند يا در ابتداي غذا نمک بخورند، در وسط غذا آب ننوشند و پايان غذاي خود را با يک شيريني طبيعي مانند عسل به اتمام برسانند تا اين بيماران بتوانند در کنار بيماريشان روزه هم بگيرند.
آقارفيعي ادامه داد: افرادي که با روزه گرفتن دچار نفخ مي‌شوند از ادويه‌هايي چون زنيان، آويشن، سياه دانه همراه با نمک بيشتر مصرف کنند همچنين افرادي که درگير بيماري‌هاي قلبي هستند با مصرف روزانه 3قاشق مرباخوري روغن سياه دانه را در کنار غذايشان مصرف کرده و سالاد بيشتر ميل کنند. روغن زيتون و کنجد را جايگزين روغن‌هاي ديگر کنند تا بيماري‌شان مانع روزه گرفتن‌شان نشود.
به گفته اين جراح و متخصص طب اسلامي، سياه دانه همراه با عسل و مصرف مايعات بيشتر در طول افطار تا سحري براي بيماراني که کليه‌هاي سنگ سازي دارند بسيار مفيد است. بنابراين مي‌توان گفت، طب اسلامي سرشار از روش‌ها و ترفندهايي است که مي‌تواند براي تمامي بيماري‌ها مفيد واقع شود.

وي در رابطه با روزه گرفتن زنان باردار و شيرده، گفت: زنان باردار مي‌توانند در طول بارداري و شيردهي از خوراکي‌هايي که شير را افزايش مي‌دهد و سرشار از کلسيم است استفاده کنند و بدانند کلسيم فقط در لبنيات موجود نيست بلکه در هلو، کلم، ترب، خرما ، سبزيجات، پرتقال، بادام، شلغم و کنجد به ميزان فراوان يافت مي‌شود. علاوه بر آن‌ها خوراکي‌هايي چون سوپ با گندم، آب هويج، آب سيب، لبنيات گاوميش و آب گوشت از جمله مواد غذايي است که علاوه بر افزايش شير، مادران مي‌توانند در طول بارداري و شيردهي نيز روزه شان را بدون مشکل بگيرند.
گوشت شتر بهترين گوشت مصرفي ايرانيان
اين متخصص طب اسلامي روزه را براي بيماراني که مبتلا به ضعف بينايي هستند نيز مفيد دانست و اظهار کرد: ما به بيماراني که مبتلا به ضعف بينايي بودند روزه را منع مي‌کرديم اما بعد از مدتي روايتي را مشاهده کرديم که در آن گفته شده بود روزه گرفتن قدرت چشم‌ها را افزايش مي‌دهد و بعد از افطار ضعف بينايي باز مي‌گردد همچنين افراد مبتلا به ديابت و آرتريت اسکلروز هم اگر به درستي روزه بگيرند درگير مشکلات بينايي نمي‌شود.
به گفته آقا رفيعي، در طب اسلامي بسيار توصيه شده متناسب با فواصل و زمان غذا مصرف کرد. بدين معنا که در ايام گرم سال از لبنيات کمتر استفاده کرده و غذاهاي گوشتي چون آبگوشت بره را بيشتر جايگزين آن کنيم. همچنين در تابستان نيز از غذاهاي سرخ شده کمتر مصرف کنيد و غذاهايي چون کله پاچه، دل، قلوه و... در اين فصل اصل توصيه نمي‌شود. به طور کلي افراد بايد برحسب غذاهاي فصل، آب و هوا و بدن خود مواد غذايي را انتخاب کنند.
وي در رابطه با روزه داراني که در اين ايام دچار يبوست مي‌شوند، گفت: يبوست به دليل مصرف کم آب افراد را درگير مي‌کند لذا توصيه مي‌شود روزه داران در طول افطار تا سحر مايعات بيشتري چون سکنجبين مصرف کنند تا درگير اين عارضه نشوند.
اين حراج و متخصص طب اسلامي گوشت شتر، گوسفند و ماهي دريا را از بهترين گوشت‌ها در ايران دانست توصيه کرد از گوشت‌هاي پرورشي استفاده نکنيد. همچنين افرادي که دچار ضعف شديد جسمي مي‌شوند گوشت را با شيرگاو بپزند و ميل کنند.

بيتا نوروزي - خبرنگار جام جم آنلاين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۲۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار

مصرف سیگار موجب بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلا به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را از دست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D